De vijfde dimensie: Hemel op aarde

De vijfde dimensie veel mensen vragen zich af wanneer we er zijn of wat ze moeten doen om er te komen maar helaas zitten veel mensen vast in de vierde dimensie. Bekijk de video in dit blog zodat jij kunt leven vanuit de vijfde dimensie.

De vijfde dimensie wat is dat eigenlijk?

De derde dimensie is makkelijk aan je uit te leggen. Het is alles wat je waarneemt met je vijf zintuigen. Dimensies vier en vijf zijn niet waarneembaar; de trillingsfrequentie van deze dimensie zijn hoger waardoor je ze niet waarneemt. Maar dat wil nog niet zeggen dat ze er niet zijn; net als infrarood licht of een radiosignaal. Het zijn de dimensies van gedachten. De kwantumfysica doet er onderzoek naar en met de juiste apparatuur kunnen we die waarnemen. Er zijn inmiddels veel wetenschappelijke onderzoek wat aantoont dat gedachten een directe invloed hebben op onze omgeving. Als mens zijn we aan het leren we hoe we ons op de frequentie uit de hogere dimensies kunnen afstemmen en hoe we deze kunnen vertalen. En als we dat blijven doen gaan we dan hemel op aarde gaan creëren. Hoe dat werkt kun je in de volgende video bekijken.

 

Mijn ervaring met de vijfde dimensie

Ik denk dat de uitdaging in de overgang naar de vijfde dimensie alles te maken heeft met eerlijk naar jezelf durven kijken. Ik weet zeker dat jij inspiratie hebt waarmee je kunt bijdragen aan een betere wereld voor jezelf en de mensen om je heen. Als je jezelf niet meer tegenhoudt en jouw inspiratie omzet in creatie dan laat je de weerstand los en ervaar je flow in je leven. Door het oplossen van de weerstand stem je je af op de verhoogde frequentie van de vijfde dimensie. Veranderingen komen als vanzelf in je leven als je je laat meedrijven op de natuurlijke stroom van het universum.

De vijfde dimensie

De vijfde dimensie

Deze dimensie wordt ook wel de dimensie van liefde genoemd. Emoties hebben een frequentie en laten je voelen of je aandacht overeenkomt met de frequentie van je innerlijke bron, jouw hart. Jouw emoties zijn als een kompas en als je deze volgt dan koers je als vanzelf af op een gelukkig en vrij leven. In de derde dimensie kun je jouw kompas nog negeren. De frequentie van de derde dimensie is lager dan die van de vijfde. Een vervelende gedachte of emotie geeft niet zoveel spanning omdat het verschil tussen binnen en buiten niet zo groot was. Eventuele spanningen zijn hanteerbaar. Maar nu de frequentie langzaam omhooggaat kun je de vervelende emoties niet meer onderdrukken. Iets doen voor alleen geld of omdat je dat altijd hebt gedaan wordt steeds moeilijker.

Ik heb jarenlang in een cirkel rondgedraaid

Ik heb zelf ook veel weerstand ervaren en zat vast in een patroon wat onmogelijk leek om te doorbreken. Maar ik heb het wel gedaan. Was het moeilijk? Zeker wel!!! Maar ook zeker de moeite waard. Ik denk dat iedereen wel een patroon  in zijn leven heeft wat lastig is om te doorzien en doorbreken. Voor een ander weet je het wel. Je geeft goed bedoelde adviezen maar als het op jezelf aankomt ga je liever dat vervelende gevoel uit de weg totdat het echt niet anders kan. Ik heb zelf jarenlang in dat cirkeltje rondgedraaid. Nu ik er op terugkijk was het bijzonder hoe de omstandigheden in mijn leven steeds heftiger werden. De emoties die ik jarenlang negeerde hield ik vast in mijn energieveld. Ik zag een wereld vol tegenstrijdigheden en onrecht maar vond mezelf te klein, te onbelangrijk om daarin een verschil te maken. De spanning werd steeds groter en zo trok ik er in mijn persoonlijke leven meer van aan. Het was buigen of barsten. Er was steeds meer waar ik me aan irriteerde en waar ik boos om kon worden. Onbewust dacht ik dat als de wereld zou veranderen ik me beter zou voelen. Maar niets is minder waar want op dit moment voel ik me beter dan ooit tevoren en in de wereld kan nog steeds veel veranderen.

Of nu alles koek en ei is?

Natuurlijk zijn er nog steeds uitdagingen maar in plaats van een vervelend gevoel te negeren kijk ik nu wat eronder zit en wat ik ervan kan leren. Ik heb weleens gelezen dat je verlichting bereikt door de weerstand tegen verandering los te laten. Zover ben ik nog niet. Er zijn nog veel dingen waar ik weerstand tegen heb. Ik steek er alleen geen energie meer in en luister beter naar mijn gevoel. Mensen vragen me weleens of het niet egoistisch is om je goed voelen tot jouw hoogste prioriteit te maken. "Nee natuurlijk niet" zeg ik dan: "Het is het beste wat je kunt doen voor de mensen om je heen". Als jij gelukkig bent kun je de beste moeder of vader voor je kinderen zijn, de gezelligste collega om mee samen te werken of de fijnste partner in iemands leven. Je bent dan een voorbeeld, een inspiratie! Geluk is aanstekelijk; jouw omgeving zal jouw geluk overnemen en zo komen we met z'n allen het snelst in de flow van de vijfde dimensie.

Liefde is alles

Welkom in de vijfde dimensie

7 reacties

 1. Dank je wel voor deze zeer heldere en zuivere uitleg.
  Heerlijk om naar je te luisteren!
  Warme groet,
  Anneke

  • Florus Verdijsseldonk

   Hoi Anneke,
   Leuk om je reactie te lezen. Ik zie dat je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief dus je krijgt als eerste nieuwe filmpjes te zien. Welkom bij Bron Beleving 🙂

 2. Geweldig. Dank je wel !!!

 3. Zeer helder en tevens zeer inspirerend. Heel fijn om naar te luisteren en bevestigd te krijgen wat ik eigenlijk – diep van binnen – altijd heb gevoeld/geweten……Bedankt!

 4. Ik vond het heel duidelijk en mooi verteld en omschreven. De hemel op aarde begint bij jezelf. Door positief te denken en te handelen. Door het negatieve te doorbreken.

 5. Een dikke dankjewel voor deze mooie en duidelijke uitleg!

  Lieve groetjes,
  Sascha

Reageren is niet mogelijk