Onzichtbare harddisk met collectieve overtuigingen

Veel mensen hebben last van hooggevoeligheid, stress, een burn out of andere spanningen. In dit blog een bijzondere video die je een nieuwe kijk geeft op de spanningen in je leven en wat je kunt doen om ze op te lossen. Zodat je de balans in je leven weer herstelt.

Hooggevoeligheid: wat is dat nu eigenlijk?

Hooggevoeligheid betekent dat je zeer gevoelig voor prikkels uit je omgeving. Je voelt bijvoorbeeld heel goed de emoties van mensen uit je omgeving aan. Als dit oprechte, positieve emoties zijn is er niets aan de hand. Het wordt vervelend als je iets voelt wat negatief is of niet uitgesproken wordt maar waarvoor je je niet kunt afsluiten. Je voelt dat er een onbalans is. Vervelend voor de persoon in kwestie maar vooral voor jou. Vaak proberen hooggevoelige mensen de spanningen op te lossen door te zorgen dat de ander zich beter gaat voelen. Ze zetten hun eigen gevoel op de tweede plaats en richten hun aandacht op het gevoel van de ander. Ze denken onbewust: als die ander zich beter voelt dan ga ik me ook beter voelen. Maar helaas dat werkt zo niet. 

Ik ben er achtergekomen dat de beste oplossing is: jouw geluk de hoogste prioriteit te geven. Sommige mensen vinden dat egoïstisch maar eigenlijk is het het beste wat je voor jezelf en de mensen om je heen kunt doen. Hooggevoelige mensen zijn geneigd om situaties waarin ze spanningen ervaren te vermijden. Maar je kunt je hooggevoeligheid ook inzetten om onderdrukte of ontkende patronen te benoemen en bespreekbaar te maken. Hiermee los je niet alleen de spanningen voor jezelf op maar creëer je ook ruimte voor de ander om dat te doen.  

Maatschappelijke spanningen

Ken je de spanningen die je wel eens ervaart op een verjaardag? Samen met familie en vrienden de grote roze olifant op de salontafel negeren? Je voelt dan onbewust dat er iets niet besproken wordt. En zo wordt je ook beïnvloed door de spanningen in de maatschappij. We zijn allemaal verbonden met een onzichtbare collectieve harddisk. Op deze harddisk draaien de collectieve overtuigingen die jouw gevoel beïnvloeden. Om je uit te leggen hoe dat werkt en waarom zoveel mensen last hebben van spanningen in het leven heb ik de volgende video gemaakt:

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.