Apocalyps: een belangrijke stap naar een bewustere wereld

De wereld is niet vergaan in 2012! We zijn er nog steeds en we worden ons elke dag meer bewust van wie we zijn en van de wereld waarin we leven.

Ga maar eens 10 jaar terug in de tijd en sta even stil bij wie je toen was en hoe je tegen de wereld aankeek. Mijn leven is de afgelopen 10 jaar veel veranderd. Ik heb veel losgelaten en dat was zeker niet makkelijk. Voor mij zijn er zelfs momenten geweest waarin ik hoopte op een plotselinge verandering waarmee al mijn problemen en moeilijkheden als bij toverslag zouden worden opgelost. Ik denk dat er veel mensen met mij nieuwsgierig waren naar de verandering die in 2012 zou plaatsvinden.

Berichten en bioscoopfilms over het einde van de wereld voorspelden niet veel goeds en hebben de kijk op deze gebeurtenis gekleurd. Er is een verkeerd beeld van de Apocalyps gegeven en als je op een grootste verandering zat te wachten dan ben je misschien teleurgesteld. Maar het is een bijzondere tijd waarin we nu leven en de dingen gebeuren precies zoals ze moeten gebeuren.

Apocalyps

Apocalyps: een onthulling of openbaring

Het woord "Apocalyps" komt van het laatste deel van het nieuwe testament : De Openbaringen. En dat is ook wat Apocalyps in het Latijns betekent: een openbaring of een onthulling. In de bijbel wordt over deze tijd geschreven: "Want er is niets verborgen, dat niet geopenbaard zal worden"

Dit is precies wat we nu ervaren. Er wordt steeds meer onthuld over politieke en economische afspraken die het welzijn van de mens niet ondersteunen. Denk maar eens aan WikiLeaks of Edward Snowden en andere klokkenluiders die informatie delen. We krijgen steeds meer inzicht in wat er bijvoorbeeld met ons voedsel gebeurt of de lobby van farmaceutische industrie. Langzaam zijn we de waarheid aan het herontdekken en zien we in dat bepaalde structuren in de maatschappij onze ontwikkeling belemmeren.

Wakker te worden is niet gemakkelijk

Voor mij was het niet makkelijk om wakker te worden in de wereld en te zien dat ingewikkelde regels soms eenvoudige oplossingen in de weg staan. Maar het heeft me wel geïnspireerd en ik ben gaan inzien dat het onderzoeken en begrijpen van wat er echt speelt de weg is naar vrijheid is. Vrijheid in het engels is "liberation". Het is een afgeleide van het Latijnse woord "liber". Liber betekent in het latijn niet alleen "vrijheid" maar ook "boek". Vandaar het engelse woord voor bibliotheek library is. Vrijheid en boek betekenen dus hetzelfde in het Latijn.

Quottes14Met Bron Beleving deel ik de inzichten en kennis die ik opgedaan heb en wil hiermee andere mensen inspireren om ook hun waarheid te onderzoeken. Want als iedereen bereid is om zijn waarheid te onderzoeken en los te laten wat niet meer past dan ontstaat de mogelijkheid om een wereld te creëren waarin iedereen vrijheid ervaart om zijn geluk na te streven.

Hoe meer ik aan mijn overtuigingen durf te twijfelen hoe meer ik me openstel voor de mensen om me heen. Afgescheidenheid begint bij een gedachte. En het gevoel wat je bij die gedachte hebt maakt je bewust in hoeverre je afgescheiden bent van jezelf en de ander. Frustratie, irritatie en boosheid zijn signalen die je uitdagen om je overtuiging eens goed onder de loep te nemen.

Bewustwording is de eerste stap. Het is de sleutel die deuren opent naar een gelukkig en vrij leven. De waarheid kan je pas bevrijden als je je daar ook voor openstelt en je bewust blijft dat de waarheid altijd zal veranderen. Zoals Buddha zei: “Blijf niet zoeken naar de waarheid; laat slechts je overtuigingen los.”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.